Препоръчван
Дивата магия: Обетът

Яна Хараланова

Дивата магия: Обетът

Препоръчванa

Наличност: На склад

"Дивата магия: Обетът" на Яна Хараланова - магична история за силата на духа и доверието. Съвременния ни високотехнологичен свят се преплита с магия и българския фолклор в шеметна надпревара с времето в търсене на древни реликви и съдбовни тайни.

Тя трябваше да е мъртва. Но оцеля!  Люба Добрева е ловец на магически реликви в столицата на търговията с магически предмети на Балканите – Варна. Подреденият ѝ свят се разпада, когато екипът ѝ е нападнат със забранено магическо оръжие. Търсейки виновника и начин да се отърве от магия, която бавно я убива, тя се запознава с обаятелния и потаен Филип Михайлов. Двамата се впускат в шеметна надпревара с времето и разкриват шокиращи тайни за миналото си. Ще успеят ли Люба и Филип да открият път един към друг? Ще могат ли да платят цената на спасението на Люба от проклятието на Сивия пламък?


Раздел: фантастика и фентъзи
ISBN: 978-619-154-442-4
Брой страници: 264
Корица: мека корица
Издателство: Фондация Буквите
Издадена: 2021-08-20

Книги от същия автор

Препоръчванa
Дивата магия: Обетът
Дивата магия: Обетът
Яна Хараланова
15 лв.

Информация за Яна Хараланова

Яна Хараланова

Казвам се Яна Хараланова – разказвач на истории, страстна натура и богиня властваща над безброй светове. За мен е благословия да владея магията да творя чрез думите. Създавам вселени, сбъдвам съдбовни събития и обичам от сърце и душа всяко свое творение.

Историите съществуват откакто свят светува и аз самата дълбоко вярвам в тях. Те свързват хората, лекуват ги, окриляват ги. От дете съдбата ми е преплетена с думите и писаното слово. Все творях нещо. Мастилото ми рисуваше фантастични светове и приказни герои, дошли в сънищата ми или изсънувани наяве. Докато един ден не бях пленена от тъмната нощ на душата и спрях да сънувам.

Първите ми писателски опити се появиха в алманаха „Златоструй“ – дебютирах като млад автор с есето „Пътят през пустинята“. Участвах в колективните истории на списанията “PC Mania” и Фентъзи Фактор“. Дяволчето Патафюгъл беше един от любимите ми герои, за които да пиша. Както и в колективния роман „Блогът на смъртта“.

Там някъде животът ме завъртя в неочаквани посоки и поривът ми за творческо писане позалезе. Позволявах му да избликва от време на време, колкото да се освободя от напрежението. Така се появиха „За чакащата и този, на когото му се случваха случки“, „Втори тото шанс“ и „Вълче слънце“. Включих се и в сборника „Изгряващи звезди“ на варненския филиал на Съюза на свободните български писатели с Live, love, bed”.

След дълги битки с богове и чудовища, която спечелих, музата отново ме целуна и ето ме сред вас в цялата си божествена прелест.

Три мои разказа намериха място в алманах „Проза 2019“ на издателство „Буквите“. Имам две участия в Истории от някога с разказите „Гневът на самодивата“ и „Хриле“, както и номинация в конкурса „Албена“ за 2019 г. за разказа „Роклята на маковете“. През 2021 г. участвах в конкурса „Любовта на края на кабела“ с разказа „Портокал на масата“.

В момента работя над фентъзи романа „Обетът“, който скоро ще види бял свят.