Препоръчван
Сиянието си ти давам

Анна Петрова

Сиянието си ти давам

Наличност: На склад

Моята специалност е инженер комуникации и професионалният ми път е преминал изцяло в полза на хората. Да имат връзка със своите близки и приятели, връзка със света, независимо в коя точка на Земното кълбо се намират. Стихове пиша от дете. За мен поезията е любов и нежност, изразени в рими. Тук няма да намерите сложни литературни изрази или трудни за разбиране философски съждения, а ще се насладите на един по детски чист оптимизъм и вяра в хората, надежда, че светът може да бъде по-добър. Нека в живота търсим красотата, усмивката, благородството и милосърдието. Нека бъдем по-щедри към болния и немощния, по-толерантни към другите. Чрез стиховете си искам да предам на читателите много вяра и позитивизъм, доброта и любов.  


Раздел: поезия
ISBN: 978-619-154-438-7
Брой страници: 100
Корица: мека корица
Издателство: Фондация Буквите
Издадена: 2021-06-16
Прочетена: 437

Книги от същия автор

Сиянието си ти давам
Сиянието си ти давам
Анна Петрова
0 лв.

Информация за Анна Петрова

Анна Петрова

По професия съм телекомуникационен инженер, с дългогодишен стаж в тази така интересна и бързо развиваща се област. От дете се увличам по литература и изкуства. Като ученичка започнах да пиша хумористични стихове. През годините съм писала стихове за всичко, което ме е впечатлявало и би достигнало до сърцата на хората

Стиховете ми са силно повлияни от Яворов, Смирненски, по детски наивния възторг на Вапцаров, от Елисавета Багряна, Дора Габе и Робърт Бърнс. Маркес, Кърт Вонегът и Ремарк бяха моите идоли в младежките ми години и определено повлияха при оформянето на мирогледа ми към света. На пръв поглед професията ми изглежда несъвместима с изкуството. Но за мен тя винаги е допълвала неспокойния ми дух и стремежа ми да търся нещо ново и интересно. Удоволствието да дадеш плодовете на своя труд на хората е неописуемо! 
„Сиянието си ти давам“ е първата ми самостоятелна стихосбирка. Участвала съм с мои стихове в сборниците „Нарисувай ми любов и вино 2”, „Благодаря ти Мамо“, „Много се смей, дълго живей  2“ и „Език мой роден мил, в себе си магия скрил“ на издателство „Лунна светлина - 13“.
Чрез поезията си искам да предам много усмивки и частичка щастие на тези, които четат стиховете ми. И стремеж да бъдем по-добри от вчера, да се опитваме да не губим посоката, да не се страхуваме да полетим. Да предадем на бъдещите поколения мъдрост, щедрост и доброта.