Полъх над Тракия

Георги Янев

Раздел: Документалистика
ISBN: 978-954-239-074-5
Брой страници: 206
Корица: твърда корица
Издателство:
Издадена: 2021-03-09


„Георги Янев дълго време издирва документи и спомени за славния деец на българското национално-освободително движение. Книгата му е увлекателно написана и „отвежда“ читателя на вълнуващо пътешествие през проходите на времето в епохата, когато поп Сава  Катрафилов е работил като учител в Бургас, но отделя повече време за революционна дейност“, казва Светлана Стоянова.
За Георги Янев историята не е хладнокръвна хроника на изминалите събития или панихида на миналото, а камбана за будене на човешката съвест, добавят организаторите.
„Години наред изследвам живота и дейността на Сава Георгиев Катрафилов. Книгата ми „Полъх над Тракия“ е посветена на него. Той е един забравен апостол на свободата. Наречен е от Левски "Вторият Миткало". В тази повест проследявам целия му живот“, уточнява  Георги Янев.
Книгата му „Полъх над Тракия“ бе представена и в Елена вчера. В родния град на четника, останал в историята с геройската си гибел за Отечеството, Янев, патриоти и роднини на поп Сава се включиха в атрактивното шествие на рода Катрафилови.