Космичната алея

Славей Гайдев

Раздел: фантастика и фентъзи
ISBN: 978-619-7029-67-3
Брой страници: 140
Корица: мека корица
Издателство: Хайни
Издадена: 2020-06-29


Тази книга е писана през 2011 година с цел да съвокупли моята поезия с частица проба от зрелищни разкази. Идеята за космическите проекции на несъвършенството и чиста проба фантастично зрелище, започвайки от корицата и завършвайки с неопределеното пространство на тишината. Защото всяка книга е няма и тъжна по своему и се изисква някой да изкрещи във формата на една крещяща рисунка. Футуристичното ѝ звучене допълва празнотата от някаква лиричност която ме съпътства навсякъде. 

Но където и да съм аз чувам този глас на топлата изразност и вечерното скриптене от звездите. ДОКОСВАНЕ, КОСМИЧНАТА АЛЕЯ, ТИХА ПЕСЕН, ОНАЯ СВЕТЛИНА не са просто раздели във формата на книгата а вечно съпътстващи илюзорни понятия. По този начин аз разказвам една илюзорна действителност разграничавайки се от шаблона. 

Прочитайки част или целият ръкопис, би трябвало да се прозре зърното на творбата, но все пак мисля, че стиховете са модерни изпълнени с определен вид екзистенции в които е в зародиш моментното състояние - уловеният дух макар и за секунди.