Кристалите на Гаол мор

Никола Колев

Раздел: фантастика и фентъзи
ISBN: 978-619-91550-0-4
Брой страници: 652
Корица: мека корица
Издателство:
Издадена: 2020-04-19
Прочетена: 69


„От полята на Велиар

до дълбините на Каелум

четири кристала отново ще блестят.

И към място отвъд мрак и светлина

четирима немагични воини ще ни поведат“

Книгата на Хаоса

 

След хилядолетия затишие се пробуждат титанични сили. Заплахата от демонична инвазия за сетен път е надвиснала над Велиар. Кръвожадните вампири призовават Съществата на нощта в призрачните гори на Ничиите земи и кроят злонамерени планове, а господарите им в Каелум очакват с нетърпение своето завръщане.

Древно пророчество, забулено в мистерии, загатва за предстоящата гибел на петте измерения. Шампионите на Светлината и слугите на Мрака отново ще се срещнат на бойното поле. Ветровете на войната ехтят и човешката раса, безпрепятствено властваща в Новото време, ще бъде пометена от нестихваща буря.

Чаровният Мануел Мано се наслаждава на вниманието на дамите и спокойствието в провинцията, но съдбоносната поява на главорези, търсещи рядко бижу в родния му град, ще наруши дългогодишното му блаженство.

Заклеймен от собствения си народ заради неестествените си способности, Налет Тъмноок спасява обитателите на малък манастир от нападение на мародери и убива загадъчен вампир, който разкрива частица от истината за произхода му.

Находчив и твърдоглав младеж на име Вигор се сдобива със секретен свитък, чието съдържание може да промени хода на историята. 

Безгрижният и охолен живот на благородния богаташ Диего е на път да се срине, когато най-добрият му приятел изпада в смъртна беда. 

Поемете на епично приключение с четиримата млади мъже и се пренесете в свят, изпълнен с опасности и магия. Сражавайте се с безпощадните орди на Муг‘катра, разгадайте тайната, обгръщаща легендарните кристали на Боговете, и вижте с очите си възраждането на Пазителите на Гаол‘мор. 

 

„А независимо от всичко,

 Те винаги ще бъдат

Четирима“