Аз съм...

Михаела Матева

Раздел: Романи и повести
ISBN: 9786191543113
Брой страници: 200
Корица: мека корица
Издателство: Фондация Буквите
Издадена: 2018-10-12


„Аз съм” разказва преживяванията на Ема през очите на един много различен разказвач. А именно – Съвестта. Но дали това е нейната история или на някой друг, романът крие до последно. Книгата проследява живота на Ема, нейните най-тежки изпитания и красиви моменти, до които тя си позволява да се докосне.

Докато едно обещание не променя целия ѝ живот. Едно обещание я разделя от любимите ѝ хора. Едно обещание я остава да се бори сама със света. В момента, в който смята, че няма кой да я подкрепи, съдбата я среща с Ник. Той е този, който е винаги до нея, когато се нуждае от помощ. Той е човекът, който ѝ връща надеждата, че може отново да е щастлива. Прекараните моменти с него са най-хубавите мигове на Ема и в един момент чувствата им прерастват в нещо повече. Двамата се изправят пред това да се научат да обичат. Но тайната, оставена от баба ѝ, променя Ема. Тя трябва да се изправи пред три изпитания, всяко от което променя живота ѝ. Един опит за изнасилване променя всичко, което е градила до момента. Тя се страхува от всяко докосване, от всеки човек. До такава степен, че се отдалечава от единствения, който обича – Ник. Ема е изгубена. Отново е сама, а спасението ѝ остава единствено и само в разговорите с него. Двамата си позволяват да се отдадат на неизживените случки, криещи се в съзнанията им.

„Аз съм” ни представя една любов, която двамата герои трудно изживяват. Множество случки се опитват да ги разделят, но те не могат един без друг.

Дали накрая Ема ще се пребори с демоните си и ще позволи на Ник да бъде с нея?

Тайната, която преследва Ема е тъмна сянка, която следва всяко нейно движение. Страхът обзел тялото ѝ я кара да се затвори още повече в себе си, а лошите събития отново се връщат в живота ѝ.

„Аз съм...” съвестта на човека, провалил един живот.

„Аз съм...” съвестта на човека, който не е получил достатъчно обич.

Кой всъщност е този човек?