Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bukvite/public_html/knigi_new/cook.php:1) in /home/bukvite/public_html/knigi_new/cook.php on line 8
Книжарница "Книгите" (печатни и електронни книги)|Вечерта на перлата/Иван Димитров

Вечерта на перлата

Иван Димитров


Драги читатели,

Надявам се, че ще откриете и това, което е невидимо и е „между редовете”. Бих могъл да кажа, че във всяко от стихотворенията ми се крие поуката, смисълът от нещо.

Немалка част от тях са зов към всички, за да се чувстваме по-добре на тази земя - българската,която аз обичам много!
Няма по-ценно нещо от словото - обичта, страданието, радостта, познанието, волята си и какво ли не още изразяваме чрез него - устно или писмено, до последния ни дъх. Словото формира културата и душевността ни. Достатъчно е само да спомеменем за „Златния век” в българската история. За такъв са мечтали, а също и сега, много български творци.

Бих обобщил - щастието се състои не толкова в имàнето, колкото в богатата душевност на самите нас и ближните ни. 

Конкретно:структурата на стихосбирката е нетрадиционна, извън клишетата - със своеобразни раздели, със забележки и ударения при някои думи. От малцина би могло да се разбере значението на доста от думите, защото са „позабравени”, и използването им от мен, дори и да са специалисти по български език и литература. Ето защо, книгата е и самоучителница.

От автора: 

Иван Димитров, адвокат от гр. Силистра.

Информация за книгатаНаличност: В склада

Раздел: поезия

ISBN: 978-619-154-295-6

Брой страници: 292

Корица: мека корица

Издателство: Фондация Буквите

Издадена: 2018-07-18