Списание Книгите - пространство за български книги, бр.1

Антология

Раздел:
ISBN:
Брой страници: 200
Корица:
Издателство:
Издадена: 2014-01-26
Прочетена: 302


 

Пред Вас е пилотният брой на новото ни списание „Книгите - пространство за българските книги".

Това списание има за цел да представи случващото се на българския литературен пазар, да изкара българските книги от прашните ъгли в книжарниците и да Ви ги покаже в пълния им блясък.

Пътят до това списание беше дълъг.Пробвахме множество различни формати, докато установим кой е оптималният за съвременното развитие на медиите и социалните мрежи.

В пилотния брой ще разберете как е започнала една от най-интригуващите поредици в българското книгоиздаване -

„Библиотека Галактика"

в интервю с нейния създател Милан Асадуров.

В рубриката „Представяме Ви" ще Ви срещнем с талантливи български автори, които по една или друга причина са останали извън полезрението на медиите. В този брой ще се запознаете с Ивайло Г. Иванов и един от най-поетичните български разкази - „По пътя незнаен".

 

В „Тема на броя" е отделено голямо внимание на един щекотлив за българските автори проблем - опазването на авторските права. Представени са гледните точки на издател, адвокат, автор и на човек, който отговаря за това в Музикаутор.

В помощ на авторите има и две рубрики -

„За писането" и „За издаването"

. В тях ще намерите полезни съвети в тези области.

Разделът

„Нови български книги"

има за цел да насочи вниманието Ви към излезлите през последните месеци книги на родни автори. За този брой сме избрали девет - всяка със сериозна рецензия, с представяне на автора и с част от текста.