Постинги за поезията

Ангел Чортов - Ангар

Раздел:
ISBN: 978-619-154-058-7
Брой страници: 220
Корица:
Издателство:
Издадена: 2013-06-19
Прочетена: 289


Един нов вид документалистика - тази на сайтовете и форумите.

 

Аз, Ангар, бях един от проблемните автори в литературния сайт "ХуЛите" в периода 2005-2011 година.

Привърженик на разбираемата, проста, умна и мъдра, въздействаща непосредствено като музиката поезия, аз много остро се изказвах против модерната и хипермодерната, преливаща от пустословие и самоцелни метафори ситуативна поезия.

И, разбира се, представителите на тази поезия се отнасяха към мене по аналогичен начин.

Много никове - Новов Глас, МАРКС, Харамия, Албатрос, Чук и Гек, Хабуб, Нежна е Нощта, Лява Кубинка, Рес, Ксиу, Менестрел, Лирик, Стрега и други (умишлено не употребявам „автори", а „никове", защото някои от тях бяха втори, трети и прочее никове на едни и същи лица, без нито един от тяхно име постнат стих, разкрити единствено за гъделичкане на собственото им его или тероризиране на ненавистни им по някаква причина автори), гледаха на мене като на войнстващо бездарие, и коментираха и оценяваха стиховете ми с „текст няма", „менте", „пълна боза", „двойка", „единица", „минус единица". Стила ми определяха като старомоден и архаичен, а мене самия наричаха бездарен, стихоплетец и каруцар.

Преди 3-4 години погледнах в профила си във форумите на "ХуЛите" и видях, че в тях имам няколкостотин коментара!

Много от тях се оказаха поздравления и честитки; други са свързани с функционирането на сайта; други са мнения по най-различни въпроси, обсъждани във форумите; много са отговори на заяждания, обиди и нападки.

Но, както и би трябвало да бъде в литературен сайт, доста от тях са за поезията. Част от тях отначало си ги групирах в отделен файл, а след това реших, че е възможно да се оформят и като електронна книга.