Фондация Буквите
Контакти Поща
Пишете ни     

Литературен

сайт

Книжарница

КНИГИТЕ

Електронни

книги

Алманах

"Нова българска литература"

Издателство
"Буквите"
Мечта за книга
Поезия
Романи
Разкази
Фантастика и фентъзи
Детски книги
Учебници
Творчески фонд
Автори
 
Вход
КНИГИТЕ  
Тема на броя
Критични вибрации
Представяме Ви
През годините
Нобелови лауреати
Пътят на книгите
  За писането
  За издаването
Културни хроники
  Новини
  Предстоящи събития
  Отзвуци
  Конкурси
Пишете ни:
info@knigite.bg

Прeпоръчвани Е-книги  За писането  
Как да намерим време за писане? Бахар Мустафа

Основният проблем за начинаещите писатели е намирането на време за писането. Това е така защото повечето от нас вече работят на едно място и искат да пишат за да изкарват допълнителни пари или пък просто за удоволствие. Тъй като и аз имах такъв проблем реших да събера на едно място няколко идеи, за това как да намерите време за писане.

 

  • Най-лесното решение е да отделите около един част вечерта. Ако пък не сте нощна птица и обичате да пишете сутринта, станете 1 час по-рано и пишете. За съжаление обаче тези варианти повечето случаи са невъзможни поради умора или други ангажименти
  • Пишете по-време на почивката Ви в работа. Вместо губите ценното си време може да седнете и през обедната Ви почивка да свършите малко работа. Не е нужно да пишете на лаптоп или компютър, и един лист с химикал ще Ви свържи перфектна работа.
  • Обикновено вкъщи е доста шумно и Ви пречи да се съсредоточите върху писането? Излезте от вкъщи, отидете до най-близкият парк или пък просто седнете на някое кафе. Така ще можете да работите на спокойствие.
  • Използвайте диктофон. Говоренето е по-бързо от писането, а и ще Ви е по-лесно защото няма да се налага и да пишете. и да мислите едновременно. След това просто трябва да прехвърлите текста върху хартия или на компютъра. Дори има програми, с които можете да свържите тази работа по-бързо.
  • Разделете работата на малки части. Ако проекта е по-голям го разделете на по-малки части и така няма да Ви се налага да седите 5 часа непрекъснато пред компютъра.
  • Помолете за помощ. Все трябва да има някой, който да помолите да закара децата на парка за един част или в краен случай да помолите колега да Ви помогне със събирането на информацията.

Ако не можете да намерите време за писане, дори след като сте пробвали горните стъпки, пробвайте следното - Направете списък с нещата, които правите всеки ден и ги подредете по важност. Сложете писането на мястото, на което е то според Вас и след това създайте наново дневният Ви режим, като включите и минимум 1 час за писане. Ако това ви удовлетворя - започнете да действате съгласно плана.

 

http://o-writing.com/kak-da-namerim-vreme-za-pisane/


Прочeтено от:1563
 
Сподели във Facebook
Предишна статия     Следваща статия
Понятието "лирически герой" Съветите на Хемингуей
Е-книги  


Корабен дневник
Автор: Иван НенковПоследни материали  
  „Обикновеното лице на злото“ или необикновеното лице на Калоян Захариев
  Къщата с петуниите – сълзите и усмивките на Ина Крейн
  Автобиографично интервю - Татяна Йотова
  Моята гледна точка за авторското право и неговата защита
  Преди да има криле, човек има корени
Събития